Hoeveel verdienen BN’ers?

Dit is een leuk bericht voor mensen die willen weten wat BN’ers nou eigenlijk verdienen. Het is maar een indicatie. Maar het verschilt enorm. Hieronder zie je een lijstje van soorten BN’ers met de inkomens van ze:

Acteurs/actrices: Gemiddeld maar 10.000 per jaar.

DJ’s bij de Publieke omroep: Gemiddeld een paar 1000 euro per maand.

DJ’s bij de Commercielen: Paar ton per jaar.

Presentatrices bij de publieke omroep: A-sterren hooguit 181.000 euro. B sterren een paar duizend euro per maand. Bij de commerciele zenders verdienen B sterren ook maar een paar duizend euro per maand. Echte A-sterren een paar ton, met hier en daar een uitzondering.

Zangeressen: Verschilt of ze een hit hebben. Maar je betaalt ongeveer 2000 tot 10.000 euro voor een optreden. Maar dan moeten ze ook 25 procent afstaan aan het management, 10 procent aan de platenmaatschappij en 21 procent BTW wat ze moeten betalen. En dit is voor optredens van 30 minuten. De ene keer hebben vele keren per maand een optreden. De andere keer maar 1 per maand. Het is dus niet zo dat ze per optreden 10.000 euro netto verdienen.

Vloggers: Heel verschillend. Maar zeg maar een ton per jaar. Ligt aan het aantal snabbels.

Toneelspelers: Gemiddeld paar duizend tot 10.000 euro per jaar.

En bij alle sectoren in de showbizz industrie moeten ze ook vaak 25 procent afstaan aan het management. Waarom ze dat niet doen, terwijl ze gewoon zelf een e-mailadres kunnen aanmaken en website kunnen bouwen en kunnen reageren op een boeking, is niet bekend. Waarschijnlijk gewoon gemakzucht, maar ze leveren wel 25 procent van hun inkomen in.