Overheid probeert waarschijnlijk de Theater en Filmwereld aan Banden te leggen

Toen corona begin 2020 kwam, bleek dat in maart/begin april een aantal sectoren dicht moesten. Winkels en bijna alles mocht open blijven. Behalve de bioscopen en theaters (en de sportscholen/kroegen). Maar in juni 2020 bleek dat de theaters en bioscopen als laatste weer open mochten en het toen tijden duurde voordat alles weer mocht met volle bezetting ipv 30 man publiek en later 100. Eind 2020 moest het allemaal weer dicht. Mochten heel veel dingen in april 2021 weer open. Theaters en bioscopen mochten pas eind juni open. 2 Weken geleden zouden er weer sectoren dicht moeten. Theaters en bioscopen waren toen als enige de klos. Die zouden als enige dicht moeten. Na veel protest 2 weken geleden, mochten ze toch open blijven. Nu blijkt dat ze toch weer als eerste dicht moeten. En winkels mogen open blijven. Want bioscopen en theaters zijn namelijk alleen maar ‘s avonds open en moeten daarom vanaf zondag weer sluiten. Musea heeft daar geen last, omdat die overdag open zijn. Maar als je dit bekijkt dit overzicht, dan zie je gewoon dat de overheid iedere keer de bioscopen (in dit geval de filmsector) en de theaters met theaterproductiebedrijven moet hebben. En waarom? Het is allemaal niet zeker. Maar het ziet ernaar uit dat de overheid de coronacrisis waarschijnlijk gebruikt om de cultuurwereld (filmsector en theatersector) zoveel mogelijk aan banden te leggen. Anders zouden ze niet als eerste dicht moeten en als laatste weer open met nog daarna veel restricties. De overheid moet namelijk ontzettend veel geld (honderden miljoenen) aan de cultuurwereld geven. En aangezien bij de NPO ook iedere keer bezuinigd wordt om niks. Een zender zelfs weg moet (ook cultuursector). Betekent dit dat ze dit ook bij de film en theaterwereld waarschijnlijk willen doen. Zoveel mogelijk waarschijnlijk aan banden leggen om zo in de toekomst minder geld uit te kunnen geven als velen failliet zijn. Dat blijkt ook wel toen vorig jaar door de cultuursector werd gesmeekt voor meer subsidiesteun, terwijl andere sectoren veel meer kregen aan steun. Uiteindelijk ging de overheid met veel moeite overstag. Dat de overheid (de VVD) dit doet, is omdat ze meer voor de rijken opkomen en megagrote bedrijven dan voor de normale burgers. En aangezien de cultuursector niet echt met het megagrote geld te maken heeft, is het geen prioriteit voor de VVD om daar geld aan uit te besteden. Dat heeft gewoon met rechts beleid te maken, aangezien de PVV en Forum Democratie helemaal geen geld in de cultuursector zouden willen pompen. Dat de cultuursector onder druk staat sinds vele jaren, komt door de prioriteit wat de VVD doet dat het geld eerder naar megagrote bedrijven gaat ipv naar de cultuursector. In de tijd van Balkenende was er namelijk nauwelijks wat aan de hand. Dat de overheid het ook waarschijnlijk op bioscopen gericht heeft door het dicht te gooien, komt doordat de filmsector ook vaak door de overheid wordt gesubsidieerd (filmfondsen). En als bioscopen dicht moeten door corona, dan raakt dat ook de filmproducenten die dan minder films kunnen maken en dus de overheid minder geld aan hoeft uit te geven. Dus de overheid doet altijd wel alsof ze opkomen voor de theater en filmsector. Maar aangezien die sectoren ontzettend veel geld kosten voor de overheid door torenhoge subsidies, willen ze waarschijnlijk zoveel mogelijk aan banden leggen (failliet laten gaan) om zo minder geld aan de cultuurwereld te hoeven geven. Dit is overigens allemaal niet zeker. Maar al deze feiten maakt het er wel naar, dan men er wel zo over denkt.