BN’ers weten Niet hoe het Publiek bij TV Opnames gediscrimineerd worden

BN’ers die een tv opname bijwonen omdat ze uitgenodigd zijn voor een tv programma, worden altijd in de watten gelegd. Ze krijgen ervoor betaald, gratis publiciteit en worden in de watten gelegd door opmaken enz. Maar vaak is er publiek bij aanwezig. Al weten de BN’ers niet hoe die mensen (paar honderd) behandeld worden door tv productiebedrijven. Je kan je als publiek aanmelden op verschillende sites om gratis een tv opname bij te wonen. Het is wel gratis. Maar dat maakt dan niet uit dat zij het recht hebben om je letterlijk te discrimineren. En niet zo’n beetje ook. Het publiek wordt tot op het bot gediscrimineerd hoe iemand is qua uiterlijk. De helft wordt namelijk geboekt via castingbureau’s, waar elke deelnemer 20 euro voor krijgt. Die mensen (jongeren) selecteren ze op hoe goed iemand eruit ziet. En dat mag gewoon. De andere helft zijn mensen die zich aangemeld hebben voor tv opnames. En die mensen worden tot op het bot toe gediscrimineerd op 3 manieren. De eerste manier is, dat ze zeggen dat IEDEREEN welkom is. Maar uiteindelijk moet je bij de aanmelding op je pc zeggen hoe oud je bent en of je een foto mee wilt sturen. Ben je LELIJK, dan wordt je niet uitgenodigd. Maar dat zeggen ze niet. Dus iedereen kan een opname bijwonen zogenaamd. Maar alleen voor mensen die er normaal uit zien. Dus mensen met een handicap of zeer lelijke mensen komen er niet in. Dat kan de camera niet aan blijkbaar om die persoon te filmen. Discriminatie tot op het bot. Maar dit was nog maar de mildste manier. De 2e manier is dat ze je uitnodigen. Als je de zaal binnen gaat naar de studio, zijn er 2 publieksontvangers die je tegenhouden. Je mag niet verder lopen om ergens te zitten. Nee, zij willen bepalen om basis van je uiterlijk waar je komt te zitten. Ben je een knappe meid, dan mag je altijd vooraan zitten. Ben je oerlelijk, dan moet je helemaal achteraan zitten, met allemaal vrije zitplekken voor je neus. Er wordt dan letterlijk voor je neus gezegd dat je lelijk bent, terwijl je gewoon een leuke opname bij wilt wonen. De derde manier is de heftigste manier. Bij de ingang van het gebouw krijg je 3 verschillende kaartjes in 3 kleuren. Iedereen heeft verschillende kleuren. Niks aan de hand denk je. Wel degelijk. De publieksontvangers kijken hoe knap of lelijk iemand is. Ben je knap dan krijg je bv kleur groen. Ben je lelijk, dan kleur rood. Uiteindelijk mogen dan eerste de groene kaartjes naar binnen (de knapperds) en later de rode (de lelijke mensen). Dat zijn 3 manieren om het publiek te discrimineren op uiterlijk, leeftijd en rassen. En dat doen dus tv productiebedrijven waar BN’ers te gast zijn. BN’ers weten totaal niet wat het publiek doormaakt qua discriminatie. Ze kunnen het vaak zien aan dat de knappe vrouwen en mannen tussen de 20 en 30 jaar meestal voor aan zitten. Of dat er 2 publieksontvangers zijn die heel moeilijk doen waar iemand komt te zitten, terwijl dat niet uit zou moeten maken. Het publiek durft niks te zeggen. Ze hebben al bij de ingang een quitclaim ingevuld, waardoor ze niks durven te zeggen. Maar wat mensen niet weten is dat dit ZEEEER STRAFBAAAAAR is! In Artikel 1 van de grondwet staat dat je iemand niet mag weigeren of manipuleren op grond van discriminatie. Je mag wel bij de aanmelding voordat iemand zich aanmeld zeggen dat je bv kandidaten zoekt tussen de 20 en 40 jaar. Dan weet iemand dat er voorwaarden aan worden gesteld. Maar het is strafbaar om gewoon mensen uit te nodigen om vervolgens voor de helft de toegang te weigeren om het zo te zeggen op grond van uiterlijk. Dit allemaal natuurlijk omdat ze knappe mensen in de uitzending willen hebben. En dat is logisch. Maar de wijze hoe het gebeurd is eigenlijk te beschaamtelijk voor woorden. BN’ers hebben niks in de gaten. Die komen gewoon en gaan weer. Maar het achterbakse van tv productiebedrijven is nog wel dat ze vaak uitzendingen hoe mensen gediscrimineerd worden. Terwijl het publiek in de zaal op dat moment zelfs gediscrimineerd is. Hoe achterlijk kan je het krijgen. Hoop dat BN’ers hun mond een keer open willen trekken. Die zeggen wel tegen discriminatie te zijn. Maar in het dagelijks leven doen ze niks anders. Als ze dit niet weten, is het wat anders. Maar nu ze dit lezen, zouden ze eigenlijk in opstand moeten komen, door opname te weigeren, te boycotten of erover te hebben op hun instagram. En tv productiebedrijven hoeven niet te liegen. Overal wordt het gedaan. Bij de publieke omroepen tot aan alle commerciele zenders. Hoop dat BN’ers die dit lezen, aandacht willen besteden op hun instagram. Of dit bericht willen delen.