Waarom is bezoekers Blokkeren heel Moeilijk?

We hebben het niet over deze site, maar bv over de site instagram en Facebook. En misschien ook deze site, forums enz. Maar het is namelijk voor sites niet makkelijk om bezoekers te blokkeren. Dit heeft met het ip adres te maken. Vroeger had je IP versie 4. Dat was een vast ip adres en dan kon je makkelijk iemands ip adres blokkeren. Maar sinds 5 a 10 jaar heb je IP versie 6. Het nadeel van dat ip adres is, is dat je internetprovider dat iedere keer wijzigt. Daardoor kan de site waar iemand bv is geblokkeerd, zoals op instagram, moeilijk mensen blokkeren als het ip adres iedere keer veranderd. Door het automatisch veranderen van ip adres, wat internetproviders doen, kan je er na verloop van tijd er toch weer op. Het nadeel is dan ook dat als bij iemand anders in de wereld dat ip adres krijgt, die persoon er niet op kan terwijl ie niks heeft gedaan. Daarom worden er ook maar nauwelijks mensen echt geblokkeerd op instagram of elders. En is het voor sites heel moeilijk om mensen te blokkeren als ze dat zouden willen. Tweede reden is dat veel mensen gebruik maken van een mobiel. Doordat je mobiel iedere keer een andere zendmast pakt (met dus een andere internetprovider met een ander ip adres), kan je ook moeilijk iemand blokkeren. Want stel dat ie dat ip adres blokkeert van die zendmast, dan kan opeens die hele omgeving bv niet meer op internet als ze allemaal internetten via hun mobiel via die zendmast. Los van het feit van met de nieuwe ip versie 6 de zendmast ook nog elke keer van ip adres wisselt. Voor instagram en andere sites is het daardoor onmogelijk om zomaar een ip adres te blokkeren. En als mensen geblokkeerd worden, gebruiken ze wel een VPN verbinding. Om die reden heeft Instagram besloten om accounts te blokkeren. Dus als iemand de regels overtreed, wordt het account geblokkeerd van die persoon. Welk ip adres of zendmast je gebruikt. Die persoon kan er dan niet meer op. Je kan wel weer een nieuw account aanmaken. Maar je volgers krijg je er niet mee terug. In uiterste gevallen gaat Instagram accounts helemaal verwijderen, mocht iemand echt te ver gaan. Dan kan en er niet meer op. En die persoon is al zijn volgers kwijt. Voor sites is het daarom moeilijk om iemand te blokkeren. Je moet het maar voor lief nemen als site eigenaar, mocht iemand bv de site bezoeken en er liever niet op wilt hebben. Voor Instagram is het daarom ook heel lastig. En juridisch gezien is een site een soort van openbare gelegenheid. Ook al is iemand de eigenaar. Je houdt iemand niet tegen als ie het toch bezoekt. Mooie BN’ers heeft geen haters. Maar spreekt even voor Instagram en Facebook. Dat het voor dat soort sites niet al te makkelijk is. Dagelijks verwijderen ze duizenden profielen van zogenaamde vrouwen die je verleiden naar een nep datingsite. Gelukkig heeft deze site daar geen last van. Maar hopelijk kunnen bezoekers van Instagram begrijpen dat die site je een dienst aanbied en veel leed op zich afkrijgt. Dus als ze wat verkeerds doen, moet je het ze ook niet al te kwalijk nemen. Ze hebben het al druk genoeg dat hackers en fakers de boel lopen te belazeren. Vroeger kon je met ip versie 4 met een vast ip adres gewoon makkelijk iemand blokkeren. Maar met ip versie 6 met wisselende ip adressen, kan je daardoor onmogelijk het ip adres van iemand blokkeren.