Consumentenbond wou een Rechtszaak tegen Lieke van Lexmond beginnen

Lieke van Lexmond is op de zweverige tour en verkoopt op haar webshop edelstenen met magische krachten. Iedereen weet natuurlijk dat dat spiritueel is. Maar als mensen baat hebben met alternatieve geneeswijzen, dan moeten ze het zelf weten of ze zulke stenen kopen. Het geluk bij die mensen zit dan tussen de oren. Maar de Consumentenbond vond het te ver en wou eigenlijk een rechtszaak beginnen tegen haar om de verkoop waarschijnlijk ervan te stoppen. Maar aangezien we in Nederland vrijheid van geloof hebben, zou de Consumentenbond dit toch nooit winnen. Daarom hebben ze zich terug getrokken. Ze vinden dat mensen hun gezonde verstand moeten gebruiken. Je hebt nou eenmaal vrijheid van geloof in Nederland. En mensen moeten dan zelf weten of ze erin geloven het willen kopen.