Mooie BN’ers Blij met Uitspraak tussen Televizierring en Roddelpraat

Dit is een beetje dubbel bericht. Want vandaag heeft de rechter geoordeeld in een kort geding tussen Roddelpraat en Televizierringgala dat Televizierringgala Roddelpraat mag uitsluiten van deelname aan de Televizierringgala. Het zit zo. Roddelpraat mocht eerst wel mee doen om kans te maken bij de Televizierring voor de categorie Online Video. Daar scoorden ze vrij goed. Maar in het regelement staat van de Televizierring dat discriminerende programma’s niet mee mogen doen. Na 2 maanden had de organisatie besloten om Roddelpraat toch niet mee te laten doen, omdat ze dat programma toch te discriminerend vonden. Om die reden stapten Dennis Schouten en Jan Roos van Roddelpraat naar de rechter om weer mee te mogen doen. Al heeft vandaag de rechter besloten dat Televizier ze inderdaad mag uitsluiten van deelname. Al vond de rechter het onfatsoenlijk hoe de Televizier te werk gaat. De rechter heeft dus geoordeeld dat bv een winkel/bedrijf/site zelf mag bepalen wat de regels zijn. Het is natuurlijk te erg voor woorden dat Roddelpraat niet mee mag doen. Maar voor Mooie BN’ers betekent dit wel dat deze site ook mag bepalen wie wel en niet toegelaten wordt op deze site. Het bewijs dus dat deze site juridisch eigen baas is. Dat bezoekers bv bij het achterlaten van een reactie niet kunnen bepalen wat wel en niet op deze site gebeurd. Nav de uitspraak, betekent dat Mooie BN’ers ook zelf mag bepalen wie bv wel en niet op deze site mag komen. Net zoals dat een winkel mag bepalen wie wel en niet welkom zijn. De site eigenaar wist dit al dat een eigenaar zelf zijn eigen regels mag bepalen en mag bepalen wie wel en niet welkom zijn zonder reden. Maar de uitspraak tussen Televizier en Roddelpraat bevestigd dit wel. Dus als de Televizier een show maakt (Televizierringgala), dat ze dan zelf mogen bepalen wie wel en niet meedoen. Zij zijn immers de eigenaar van de show. Daarom is dit dubbel voor Mooie BN’ers. Aan de ene kant is het misselijk hoe Televizier Roddelpraat heeft behandeld. Maar aan de andere kant een voordeel voor Mooie BN’ers, waarin wordt bevestigd dat Mooie BN’ers volledig zelf mag bepalen wie wel en niet de site mag bezoeken en zelf de regels mag bepalen zonder inbreng van een reageerder. Regeerders bij het achterlaten van een reactie hebben dus niks te zeggen als bv worden geblokkeerd.